21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Bretaňská rybí polévka

Název Množství a jednotka
ryba - treska - file 350 gramů
pórek 100 gramů
cibule 1 ks
máslo 1 lžíce
rybí vývar 1 litr
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a společně je osmažíme na másle. Zalijeme rybím vývarem nebo vodou asi jedním litrem, přidáme na kostičky oloupané a nakrájené brambory, víno, bobkový list, kousky ryb a osolíme. Povaříme 20 minut a vmícháme mléko a smetanu. Dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

ESHOPY

Malecha's

Levná drogerie Německo. Kvalitní drogerie a potraviny z Německa, které u nás...